Ioan Oltean demisionează de la conducerea PNL în urma acuzării sale într-un dosar ANRP

Paul Cristescu | 27.11.2015

Deputatul Ioan Oltean, urmarit penal intr-un dosar privind ANRP, a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL. Ionuţ Stroe, purtatorul de cuvant al PNL, a declarat că demisia a fost depusa inca de joi, cand Oltean a fost adus la audieri.

Pe aceeași temă

 

Oltean este implicat într-un dosar legat de Autoritatea pentru restituirea proprietatilor, in care se acuza supraevaluarea unui teren cu 87 milioane de lei.


Cititi comunicatul PNL:

"Vicepresedintele PNL Ioan Oltean a demisionat joi din aceasta functie pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului National Liberal.

In mod consecvent cu deciziile luate anterior de conducerea PNL, parlamentarii liberali se vor exprima deschis si favorabil solicitarilor adresate Parlamentului pentru ridicarea imunitatii senatorilor sau deputatilor, indiferent de nume sau apartenenta politica.

PNL este partidul care a introdus in Statut, inca de la inceputul acestui an, criterii stricte de integritate de la care nu face rabat.

Partidul National Liberal respecta principiul prezumtiei de nevinovatie, dar si pe cel privind egalitatea in fata Legii. Acesta este motivul pentru care PNL considera ca orice solicitare care priveste un politician trebuie sa ajunga pe masa unui judecator, asa cum se intampla in cazul oricarui alt cetatean."

 

DNA a inceput ieri urmarirea penala a deputatilor PNL Ioan Oltean, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, si Florin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, acuzat de abuz in serviciu.

 

Biroul permanent al Camerei Deputaților s-ar putea reuni astăzi în ședință la ora 13,30, pentru a stabili calendarul cu privire la cererile DNA de incuviintare a retinerii si arestari preventive a lui Ioan Oltean.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22