Ioan Rus: Nu este criza politica, nu se intampla nimic spectaculos

M. B. | 10.06.2015

Pe aceeași temă

În România nu există nicio criză politică și nu se întâmplă nimic spectaculos, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Digi Tv.

 

Situația în care se află România după ce DNA a început urmărirea penală a premierului Ponta pentru spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri, iar Parlamentul a refuzat ridicarea imunității acestuia pentru conflict de interese, nu poate fi numită criză guvernamentală, în opinia lui Rus.

 

„Deocamdată nu este criză guvernamentală. Guvernul funcționează, deci toate funcțiile pe care le are prin Constituție și le îndeplinește. Actul guvernării este unul rezonabil, chiar bunișor, să spunem, nu excepțional. Nu este criză politică pentru că nu se întâmplă nimic spectaculos: e o moțiune de cenzură, o chestiune absolut firească, normală într-o democrație. Este o prosteală românească, atâta tot. Vine de la noi, din gena noastră, cred”, a declarat ministrul Transporturilor, la Digi24.

 

„Adică, o parte dintre noi, românii, considerăm că trebuie dat jos Guvernul, în condițiile în care e creștere economică, s-au dublat alocațiile, s-a redus TVA-ul. Țara a început să funcționeze binișor, deci trebuie dat jos Guvernul”, a continuat Ioan Rus.

 

Ioan Rus a mai spus că, dacă Opoziția și președintele Iohannis ar avea un proiect național, el personal l-ar convinge pe premier să demisioneze:

 

„Care este proiectul național pe care opoziția sau președintele l-a lansat în piață? Are acordul tuturor? Dacă îmi spuneți dumneavoastră acum, eu mă duc direct la Ponta acasă și nu plec de acolo până nu îl lămuresc să demisioneze, că încurcăm marile proiecte ale țării”, a declarat Ioan Rus.

 

Reamintim că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a mai declarat luni, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD (CExN), că o schimbare de majoritate parlamentară ar bloca fonduri pentru România în valoare de două miliarde de euro.

 

"Dacă pică Guvernul, România pierde două miliarde de euro, iar repornirea negocierilor ar putea avea loc abia în decembrie. E o pierdere mare pentru toți cetățenii României", a declarat Ioan Rus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22