Ioana Valmar, fosta sotie a lui Tariceanu, audiata ca martor in dosarul Truica-Andronic

Vlad Toma | 14.12.2015

Ioana Valmar, una dintre fostele sotii ale presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost audiata astazi la DNA Brasov, ca martor, in dosarul Truica-Andronic.

Pe aceeași temă

 

Procurorii i-au pus intrebari legate de tranzactii vizate la cabinetul sau notarial, procurorii suspectand ca Ioana Valmar ar fi parafat anumite acorduri imobiliare incheiate de inculpatii din dosarul deschis ca urmare a retrocedarii ilegale a fermei Baneasa, informeaza Digi24.


Ioana Valmar este una dintre persoanele cu care printul Paul, inculpat in dosar, nu are voie sa ia legatura pe perioada cercetarilor, transmite ziare.com


Procurorii spun ca dupa ce ferma Baneasa a intrat in posesia printului Paul, acesta a parcelat si vandut terenul, astfel incat sa se piarda urma celor care au pus la cale intreaga afacere. Anchetatorii spun ca mai multe tranzactii ar fi suspecte. Mai exact, in momentul tranzactiei, cei implicati ar fi trebuit sa plateasca taxe notariale de 6,5 milioane de euro, insa ei au asteptat pana cand acestea au scazut, fiind de 20 de ori mai mici, informeaza Romania TV.

Si Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu in perioada in care acesta era premier, este inculpat in acest dosar, fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Context

 

Procurorii DNA au aratat, într-un comunicat trimis acum cateva zile, ca incepând cu noiembrie 2006, Remus Truică si avocatul Robert Roșu ar fi constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Lambrino (nepot nerecunoscut al Regelui Carol al doilea, care se prezinta drept Printul Paul). DNA sustine ca grupul infractional voia sa dobandeasca averea revendicata din Paul Lambrino prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi. Prejudiciul in dosar este de 135 milioane de euro.

 

Remus Truica este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor si dare de mită, in timp ce Dan Andronic (consultant politic pentru PSD, apoi PNL si ulterior PDL, actualmente director si patron al ziarului Evenimentul zilei) e acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat si complicitate la trafic de influenţă si de aderarea la acest grup infractional in perioada 2007-2011, alaturi de Marius Andrei Marcovici(consilier personal al premierului Calin Popescu Tariceanu) şi Lucian Mateescu (om de afaceri cu interese in imobiliare). Avocatul Robert Rosu este acuzat de DNA de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălarea banilor, complicitate la abuz în serviciu.

 

Truica i-a promis lui Paul Lambrino că poate să îi recupereze averea despre care procurorii sustin ca ar fi fost revendicată ilegal. Truica a pretins că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel, iar procurorii scriu in comunicat ca a promis influenta la nivelul Inaltei Curti prin intermediul serviciilor unei firme de avocatură de top. In schimb, Truica a cerut de la Paul Lambrino între 50 – 80% din valoarea fiecare bun care va fi obţinut.

 

DNA arata ca decizia de restituire este abuzivă, pentru ca cererea de restituire nu a fost însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit sau incidenţa Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22