Iohannis a discutat cu magistrații despre Legile justiției și controversata Secție Specială

Laurentiu Gheorghe | 27.03.2019

Presedintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultari cu magistratii pe tema justitiei - de la starea in care a ajuns dupa modificarile aduse de PSD-ALDE, și despre oportunitatea referendumului.

Pe aceeași temă

"O remarca pentru publicul general si, evident, pentru invitatii mei: astazi discutam despre justitie si despre Legile Justitiei, ca sa nu apara impresii eronate", a precizat sefului statului la inceputul consultarilor.

Dupa discutiile ce au durat putin peste o ora, cativa magistrati au stat de vorba cu jurnalistii. Judecatorul Cristi Danilet a spus presei ca l-a invitat pe Iohannis sa participe mai des la sedintele CSM.

O scurta declaratie a dat si Dana Garbovan, presedinte al UNJR. Ea a spus ca una dintre principalele teme a fost Sectia de Ancheta a Magistratilor.

"Nu a existat nicio concluzie, ci argumentele aduse de cei prezenti. Unii o sustin, altii o contesta, dansul a spus ca poarta rolul unui mediator", a spus Dana Girbovan, potrivit Mediafax.

Aceasta a afirmat si ca au fost intrebari legate de referendum si a fost exprimata teama ca subiectul va fi politizat daca referendumul este organizat odata cu europarlamentarele.

"O parte dintre colegi au propus intrebari pe referendum, ne-am spus ingrijorarile ca tema poate fi politizata. Presedintele a spus ca nu va fi cazul de a se vatama justitia, dar ni s-a spus ca nu referendumul este tema pentru ca aceasta este o decizie care apartine presedintelui si este eminamente politica", a mai spus Girbovan.

La intalnire au participat reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania, ai VeDem Just, Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor, Asociatiei Initiativa pentru Justitie, Asociatiei Procurorilor din Romania, Asociatiei LiderJust si ai Asociatiei Magistratilor din Romania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22