Iohannis a făcut un nou apel pentru vaccinare: Spitalele sunt arhipline. Vorbim de o catastrofă

Laurentiu Gheorghe | 22.10.2021

Președintele Klaus Iohannis a postat, sâmbătă, pe Facebook un nou îndemn la vaccinare: „spitalele sunt arhipline, medicii lucrează non-stop, iar locuri la ATI nu mai sunt disponibile”.

Pe aceeași temă

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene”, spune președintele.

Klaus Iohannis i-a îndemnat din nou pe români să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2.

„Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, a conchis șeful statului, în postarea sa pe Facebook.

România primeşte ajutor din mai multe state europene, Italia, Elveţia, Austria, Germania, Ungaria, Polonia şi din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, constând în medicamente, echipamente, teste, transferul unor pacienţi cu coronavirus, a anunţat, vineri, şeful DSU, Raed Arafat.

Austria a trimis mai multe medicamente de terapie intensivă, iar un avion militar a transportat în această ţară doi pacienţi cu COVID-19. Cu Germania s-a finalizat partea oficială a documentelor pentru dozele de anticorpi monoclonali care urmează să ajungă în România în următoarele zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii va trimite teste antigen şi concentratoare de oxigen, în timp ce Polonia a oferit anumite echipamente şi materiale, iar vineri s-a făcut al doilea transfer de pacienţi către această ţară. Continuă şi sprijinul Ungariei, cu preluarea de pacienţi, a transmis Arafat, care a precizat că 30 de pacienți se află deja în țara vecină.

Potrivit ultimei raportări de vineri, în 24 de ore au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienți au murit. 1.848 persoane sunt internate la ATI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22