Iohannis a mutat drapelul britanic în timpul declaraţiei de presă, internauţii au luat foc

E.b. | 30.04.2017

Gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a muta uşor, în lateral, drapelul Marii Britanii în timpul declaraţiilor de presă de sâmbătă, de la Bruxelles, a provocat un adevărat val de indignare în rândul internauţilor britanici.

Pe aceeași temă

 

 

Publicaţia Sunday Express a prezentat înregistrarea video a acestui moment.
 

  

Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puţin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declaraţii de presă la Bruxelles.
 

Internauţii britanici au calificat acţiunea drept ”meschină”, în vreme ce alţii au glumit că videoclipul sumarizează perfect ce înseamnă Brexitul.

 

Drapelul britanic stătea în mod ironic chiar lângă cel european, fiind vizibil în timpul declaraţiilor de presă pe care le-au dat liderii europeni imediat după aprobarea principiilor directoare pentru Brexit.

 
Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanţele care l-au determinat pe preşedintele român să mute drapelul britanic. 

 

Însă potrivit înregistrărilor complete difuzate de serviciile de televiziune care au furnizat imagini de la sosirea preşedintelui român la summitul de la Bruxelles, Iohannis s-a apropiat de zona unde era steagul Marii Britanii şi l-a mutat pentru că în spatele acestuia erau jurnaliştii români, cărora şeful statului le-a răspuns la întrebări. 

 

 

 

 

Preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

 

 

 

 

 

Ulterior, Iohannis a declarat că cea mai urgentă problemă a negocierilor este soarta cetăţenilor europeni, în special a românilor care locuiesc în Marea Britanie.

 

În comentarii, internauţii britanici au glumit că premierul ar trebui să mute drapelul român la următoarea conferinţă europeană, dar doar dacă îşi dă seama cum arată.

 

Alţii au comentat că o asemenea acţiune meschină şi arogantă din partea preşedintelui român demostrează de ce britanicii au votat pentru Brexit.

 

Un internaut britanic a glumit că preşedintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alţii au lăsat comentarii rasiste şi xenofobe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22