Iohannis a pierdut peste 27.000 de fani Facebook din cauza solidarizării cu Antenele

Iulian Popescu | 18.02.2016

De pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis și-au retras like-urile peste 27.000 de persoane, de miercuri seara, după ce declarația sa referitoare la abuzul care ar fi fost făcut de inspectorii ANAF care au înmânat somațiile de evacuare la sediul Antenelor a devenit viral.

Pe aceeași temă

 

“Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, îi spunea miercuri președintele Klaus Iohannis unui reporter Antena 3, adăugând: ”Am constatat, din discuțiile pe care le-am avut, că există deschidere la factorii de decizie și se pot găsi soluții convenabile”.

 

Aceste afirmații s-au întors ca un bumerang împotriva celui care în noiembrie 2014 era ales președinte și cu ajutorul celor peste 200.000 de români din diasporă care au stat ore în șir ca să-l voteze și a zecilor de mii de tineri care au manifestat în țară în semn de solidaritate cu cei din disapora.

 

Acum, generația Facebook și diaspora au reacționat dur după ce președintele s-a solidarizat cu Antenele invocând dreptul la liberă exprimare și apărarea presei. O adevărată campanie s-a declanșat pe Facebook pentru retragerea like-urilor de pe pagina oficială a șefului statului.

 

Ritmul dispariției fanilor săi s-a accelerat joi, iar după 24 de ore, contul lui Iohannis pierduse deja 27.373 de like-uri, după cum arată fotografiile alăturate (cea de sus este de miercuri seara - când avea peste 1.732.499 de fani, iar cea de jos, de joi seara - când mai rămăseseră doar 1.705.126 like-uri):

 

 

 

Ce i-au transmis cei care l-au votat:

 

"Domnu presedinte, herr ficus, nu ti-e rusine de toti tinerii aia frumosi care au iesit in strada in noiembrie 2014 manifestand pentru o schimbare? nu? asa credeam si eu. rusine sa iti fie pentru ziua de azi si pentru inca niste sperante ingropate odata cu alegerea matale in functia pe care nu o meriti si la inaltimea careia nu te ridici. spor domnu presedinte, dracu sa te mai aleaga peste 4 ani", a comentat un utilizator, citat de ziare.com


"Azi ati dat o palma tuturor celor care, in ciuda campaniei denigratoare pe care A3 vi-o facea, s-au mobilizat sa va aduca in fruntea tarii. Azi ati dat o palma statului de drept si v-ati amestecat in punerea in executie a unei hotarari judecatoresti, azi este ziua in care ati pierdut definitiv respectul celor care au crezut ca sunteti presedintele unei Romanii a bunului simt!", a scris altcineva.
 

"Cum puteti spune ca actiunea pentru evacuarea celor de la antene este 'heirupista' cand verdictul impotriva lui Voiculescu este dat din 2014 si pana in prezent s-au recuperat doar 1% din prejudicii? Cum puteti sa faceti aceste afirmatii in loc sa va sprijiniti premierul si tot guvernul dealtfel pentru actiunea respectiva? Trebuia, pana acum, sa trageti la raspundere ANAF-ul ca nu au recuperat mai mult din prejudicii si nu sa amanati si sa permiteti functionarea unui trust cu probleme financiare si administrative?", a comentat un alt utilizator.

 

"Domnule Klaus Iohannis. Am stat la coada la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dvs. de astăzi despre Antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez. Ar trebui să vă fie ruşine, dar m-aş mira," a scris un altul.

 

"Stat de drept înseamnă că legea este egală pentru toți, nu găsirea unor "soluții convenabile" - așa cum ați spus azi - pentru unii, în speță pentru bunurile care trebuiau confiscate de la condamnatul Dan Voiculescu. Doar prejudiciul este de 60 de milioane de euro în dosarul ICA. Bani de școli sau pentru spitalele acelea în care mor copiii, despre care nu ați spus un cuvânt", a scris altcineva.

 

"Domnule Presedinte, este prima data cand dezamagiti cu adevarat!!! Cunosc destule cazuri de executari, si pentru niciuna nu am vazut dand "explicatii" premierul tarii si nici pe presedinte promitand ca se vor gasi solutii! Acele 60 de milioane sunt banii cetatenilor acestei tari, de care ar trebui sa se bucure...in invatamant, autostrazi, sanatate, etc., chiar si dupa un an si sase luni de la hotararea definitiva. Pacat ca ati decis sa dezamagiti acei oameni care au facut diferenta intre turul 1 si turul 2 de alegeri prezidentiale!" a scris un utilizator.

 

"Cand v-am ales, ne-ati spus: schimbam modul de a face politica in Romania. Astazi, luati apararea Antenelor, declarand ca ANAF nu a procedat bine, cand de fapt a vrut sa execute o sentinta definitiva si irevocabila. Pe ce drum o luati, domnule Presedinte?" a scris un alt utilizator.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22