Iohannis a semnat decretele de numire a interimarilor la Justiție, Fonduri UE și Diaspora

Laurentiu Gheorghe | 24.04.2019

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care ia act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero și a semnat decretele de numire a interimarilor.

Pe aceeași temă

Ana Birchall - ministru interimar al Justiției

Eugen Teodorovici – interimar la Fonduri Europene

Ștefan Radu Oprea – ministru interimar pentru românii de pretutindeni.

Cei trei interimari au fost propuși marți de premierul Dăncilă după ce președintele Iohannis a anunțat că nu va semna decretele pentru numirea ca miniștri plini pentru Eugen Nicolicea (justiție), Oana Florea (Fonduri UE) și Tit Liviu Brăiloiu (românii de pretutindeni), care fuseseră agreați de coaliția PSD – ALDE.

Odată cu semnarea decretelor, Tudorel Toader iese din executiv după ce a ocupat portofoliul Justiție în trei guverne (Grindeanu, Tudose, Dăncilă).

Decretele semnate, potrivit unui comunicat al Cotroceniului:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.

• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.

• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22