Iohannis: Aceiași vechi politruci pesediști vor să dărâme Guvernul. O maximă iresponsabilitate

Laurentiu Gheorghe | 19.05.2020

Klaus Iohannis atacă PSD pentru că intenționează să dărâme Guvernul prin moțiune de cenzură în timpul pandemiei, „o dovadă de maximă iresponsabilitate” și că încurajează încălcarea legilor.

Pe aceeași temă

„Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție”, a declarat președintele în prima luare de poziție după declararea stării de alertă. În continuare, Iohannis a spus că pesedistii „sunt aceiași vechi politruci” care au ca prioritate „dărâmarea Guvernului” în timpul pandemiei, „așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid”. În acest context, Marcel Ciolacu a afirmat că social-democraţii iau în calcul introducerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă în niciun caz înainte de depăşirea epidemiei de coronavirus.

„PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor.

O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România! Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție.

România, dragii mei, nu mai poate rămâne blocată în trecut. România are nevoie de resetare și de reconstrucție”, a declarat Iohannis.

În replică, PSD se arată mirat de declarațiile șefului statului, declarând că s-a discutat doar de depunerea unei moțiuni de cenzură după ieșirea din starea de urgență și nu în interiorul acesteia.

„E șocant pentru mine, pentru că niciun lider al PSD nu a anunțat că se va depune în perioada următoare o moțiune de cenzură împotriva Guvernului”, a spus Alfred Simonis, care a adăugat că discuții există întotdeauna în Opoziție.

„Am discutat despre o eventuală moțiune de cenzură după ce starea de urgență/alertă va fi depășită și situația va permite. Ăsta e rolul Opoziției, să încerce să dărâme un Guvern incapabil și corupt. Dacă președintele României este deranjat că Opoziția discută despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului, este încă un atac la adresa democrației, dar cu asta suntem obișnuiți deja în acest al doilea mandat al președintelui Iohannis” a continuat Simonis, la Digi24.

„Fără voturile PSD nu ar fi trecut starea de alertă. Noi suntem vinovați că vreme de trei zile a fost un vid clar? Guvernul a trimis mai târziu la Parlament decât ar fi trebuit acest proiect. E vina noastră că românii s-au relaxat?” a întrebat retoric Alfred Simonis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22