Iohannis: Amnistia și grațierea sunt o catastrofă. Nici pe vremea comuniștilor nu a fost așa ceva

Redactia | 18.12.2018

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, întrebat despre o Ordonanță pe amnistie și grațiere, la o dezbatere cu tinerii, că este o catastrofă și că nu a existat niciodată așa ceva în România.

Pe aceeași temă

„Dacă a dat Ceaușescu decret de grațiere a fost să arate că este mărinimos, dar în niciun caz să albească dosarele colegilor de partid", a afirmat Iohannis, avertizând că democrația este în pericol, relatează HotNews.ro

Iohannis le-a spus tinerilor că este bine să judecăm pe cine votăm și cum votăm pentru că "penalii au ajuns la guvernare pentru că au fost votați".

„Este o catastrofă. Cum putem să ajungem în 2018 să discutăm pe față despre amnistie și grațiere, pentru că niște condamnați penal conduc partidul de guvernare. Nu a existat niciodată așa ceva, nici pe vremea comuniștilor. Este inimaginabil. Dacă a dat Ceaușescu decret de grațiere a fost să arate că este mărinimos (...), dar în niciun caz să albească dosarele colegilor de partid", a declarat Iohannis.

El a avertizat că democrația este în pericol.

Referindu-se la organizarea unui referendum pe tema justiției, Iohannis a spus că e în discuție acest referendum și i-a rugat pe colegii săi să studieze problema să vadă cum trebuie abordată chestiunea, astfel încât ca să fie și eficientă.

„Nu vrem să ne jucăm de-a referendumul. Dacă îl facem trebuie să îl facem util. Dacă fac un referendum el este consultativ, și chiar dacă toți românii spun că nu vor amnistie sau grațiere, nu înseamnă că asta se și întâmplă, pentru că referendumul e consultativ, deci nu obligatoriu pentru Parlament" a afirmat Iohannis.

Iohannis a participat marți la o întâlnire cu premianții competiției „Civic Avengers”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22