Iohannis: Atacurile barbare de la Paris, semnal pentru comunitatea internationala

Iulian Popescu | 13.11.2015

Președintele României i-a transmis o telegramă de condoleanțe președintelui Francois Hollande, iar într-o declarație pe pagine de Facebook a cerut mai multă determinare în combaterea terorismului.

Pe aceeași temă

 

”Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!”, a spus președintele Klaus Iohannis.

 

Cel puțin 60 de persoane au fost ucise și alte câteva sute au fost luate ostatici în câteva atacuri teroriste ce au avut loc simultan în Paris. Președintele Francois Hollande a decretat stare de urgență și au fost închise granițele, o decizie fără precedent.

Mai intai au avut loc doua explozii, provocate de kamikaze, in fata Stade de France, unde avea loc meciul amical dintre Franta si Germania. Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion. In paralel, au fost semnalate mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan. De asemenea, la sala de concerte Bataclan are loc o luare de ostatici. Presa franceza relateaza ca 100 de persoane au fost luate ostatice.

 

CITIȚI ȘI: LIVE: Atacuri teroriste la Paris: Peste 60 de morti, sute de ostatici. Stare de urgenta

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22