Iohannis cere liniște în coaliție și să înceteze atacurile dintre PSD și PNL - Surse

L. G. | 31.01.2022

Klaus Iohannis le-a cerut liderilor coaliției, Florin Cîțu și Marcel Ciolau, să nu se mai atace în cadrul coaliției atât timp situația e tensionată la granițele țării, scrie ziare.com citând surse politice

Pe aceeași temă

„Președintele ne-a transmis să ne concentrăm pe guvernare, pentru că oamenii așteaptă rezultate. Ne-a cerut să renunțăm la atacurile sterile din coaliție, chiar așa s-a exprimat, în contextul în care riscul de război între Ucraina și Rusia e ridicat. Toată lumea a promis că nu vor mai fi atacuri între PNL și PSD. Să vedem cât va ține”, susțin surse guvernamentale citate de ziare.com.

 

La scurt timp după discuția de la Cotroceni, ministrul PSD al Apărării, Vasile Dîncu, i-a luat apărarea președintelui Klaus Iohannis. Întrebat, în emisiunea Insider politic, de la Prima TV, dacă nu are impresia că preşedinte Klaus Iohannis este absent atunci când ar trebui să iasă în faţa poporului, Vasile Dîncu a răspuns: „Eu nu cred. Nu cred că comunicarea trebuie să fie tot timpul la cel mai înalt nivel. Eu cred, ca profesor de comunicare, cred într-o ierarhie foarte clară a nivelurilor de comunicare şi a tipurilor de comunicare. Există preşedinţi care vor să îşi asume întotdeauna totul şi să preia toate informaţiile, comunică în locul premierului, comunică în locul miniştrilor, atunci când sunt evenimente importante. Cred că preşedintele Iohannis respectă foarte bine ierarhia şi lasă să se pună în valoare tot sistemul administrativ”.

 

Ministrul Apărării, de profesie sociolog, crede că, atunci când un preşedinte comunică prea des, acest lucru devine banal.

 

„Sunt şi preşedinţi care au comunicat foarte des, dar eu cred că un preşedinte al României trebuie să comunice doar în momentele esenţiale şi atunci când spune ceva, să fie un lucru esenţial. Când preşedinţii au comunicat în fiecare săptămână şi au fost perioade politice vedeam că lucrul devine banal. Eu sunt şi dacă ar fi eu să hotărăsc un asemenea sistem, acest tip de sistem, în care cel mai puţin şi cel mai important comunică preşedintele şi în ordinea asta, în jos apare o comunicare pe orizontală, apar alte tipuri de comunicare care trebuie să fie în ritmul evenimentelor, să spun”, a afirmat Vasile Dîncu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22