Iohannis comentează „reforma” din PSD: Unii baroni au locul altora. Rămâne un partid nedemocratic

Laurentiu Gheorghe | 27.11.2019

Înlocuirea conducerii PSD nu reprezintă vreo reformă, consideră președintele Iohannis ci doar că unii baroni au luat locul altora și partidul nu servește decât intereselor baronilor.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, înlocuirea conducerii PSD, el spunând că acest partid nu s-a schimbat, de fapt, aseară și că unii baroni au luat locul altora. "Rămâne un partid nedemocratic, nereformat, care nu dorește să se implice pentru români, ci pentru proprii baroni locali", a afirmat Iohannis.

Întrebat despre schimbarea conducerii PSD în ședința de marți seară a CEX, Iohannis a spus că, de fapt, PSD nu s-a schimbat, "ca să nu avem cumva o impresie greșită". El a afirmat că, de o bună vreme încoace, PSD este condus de baronii locali, iar "unii au luat locul altora".

„PSD încă nu a înțeles nimic din aceste înfrângeri electorale și felul cum s-a prezentat public îmi arată o totală harababură și rezistență la schimbare. PSD schimbă fețele, dar nu schimbă năravul. Rămâne un partid nedemocratic, nereformat, care nu dorește să se implice pentru români, ci pentru proprii baroni locali”, a adăugat președintele.

Viorica Dăncilă a anunțat marți noapte, la finalul unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape șase ore, că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Ea a afirmat că acest gest nu este unul de "slăbiciune”, ci unul de "demnitate”, făcut pentru partid. Șefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta și-a anunțat echipa cu care va conduce partidul în următoarea perioadă, desemnându-l drept noul secretar general pe Paul Stănescu. Un congres PSD ar urma să fie organizat în februarie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22