Iohannis condamna evenimentele tragice de la Ankara și Berlin: O tragedie greu de imaginat

Vlad Toma | 20.12.2016

Administrația Prezidențială anunta astazi ca a transmis, prin consilierul prezidential Bogdan Aurescu, un mesaj de condoleanțe în urma evenimentelor tragice de la Ankara și Berlin.

Pe aceeași temă

 

 „Exprim, în numele Administrației Prezidențiale, sincere condoleanțe familiilor îndoliate, autorităților germane și poporului german pentru victimele nevinovate, morți și răniți, din Piața de Crăciun din Berlin. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin, în Breitscheidplatz, este o tragedie greu de imaginat.

 

Europa este din păcate astăzi pentru a doua oara supusă doliului, după atentatul de la Ankara, căruia i-a căzut victima ambasadorul Federației Ruse în Turcia.

 

Asasinarea unui diplomat, care prin definiția profesiei trebuie să fie un om al negocierii, dedicat atingerii obiectivului de menținere a păcii și securității internaționale prin mijloace exclusiv pașnice, prin opoziție cu orice act de violență, este un act revoltător. România este alături de familia îndoliată și de autoritățile ruse,” arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

 

***

 

Un camion a intrat luni seara in multimea de oameni aflata in apropierea unui targ de Craciun din Berlin, in apropiere de strada comerciala Kurfurstendamm, in vestul Berlinului. 12 persoane au murit si cca 50 au fost ranite.

 

Andrei Karlov, ambasadorul rus in Turcia, a fost ucis aseara intr-o galerie de arta de un poliţist din Ankara.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22