Iohannis considera buna numirea la Interne a lui Petre Toba, care apare in dosarul Duicu

Iulian Popescu | 16.11.2015

Klaus Iohannis a declarat luni seara, intr-un interviu acordat TVR, ca numirea lui Petre Toba pentru portofoliul de la Interne este o alegre buna, acesta fiind un profesionist, in opinia presedintelui.

Pe aceeași temă

 

Seful statului a afirmat ca nu stie despre aparitia numelui lui Toba in mai multe dosare ale DNA.

 

"Este o alegere buna. (...) E un specialist, e din sistem. E in sistem si prezinta toate garantiile care se pot cere de la cineva care e din sistem ca e echidistant politic. (...) Nu cunosc niciun caz unde dl Toba a fost implicat sau acuzat de un fel de implicare.

 

Acum sigur se pot face legaturi daca se doreste cu tot felul de lucruri insa nu am avut niciun semnal ca ar fi implicat in vreun demers discutabil cum nici primul ministru nu mi-a sesizat nicio problema cand mi-a prezentat lista", a spus Iohannis, citat de ziare.com

 

Petre Toba este inspector general al Politiei Romane, functie cu rang de secretar de stat din mai 2012, numele sau aparand in 2014 intr-un scandal in care au fost implicati Victor Ponta si baronul de Mehedinti Adrian Duicu, scrie Hotnews.

 

Dacian Ciolos l-a prezentat ca propunere la MAI subliniind cariera sa indelungata in domeniu, lucru aratat si de CV-ul lui Petre Toba.

 

 

Anterior (martie-mai 2012) a fost secretar de stat in MAI, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, iar intre martie 2011 si martie 2012 a fost secretar general adjunct al MAI, se arata in CV-ul ublicat pe site-ul Politiei. 

 

El a mai fost Inspector general intre 2009 si 2010 si adjunct al sefului Politiei Romane in perioada 2007-2009. Intre 2003 si 2007 a ocupat functii de conducere in directia de politie a Capitalei. 

 

Potrivit CV-ului este Doctor in Stiinte militare si Informatii al Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”.

 

In 1989 a absolvit Facultatea de Masini si Utilaje pentru Constructii iar in 2000 a terminat facultatea de drept din Academia de politie “A.I. Cuza." 

 

Numele lui Petre Toba a fost implicat, in iunie 2014, intr-un scandal privind faptul ca seful politiei romane a fost convocat la Guvern, la chemarea lui Victor Ponta, pentru a discuta cu baronul de Mehedinti Adrian Duicu.

 

Intr-un referat DNA se mentiona, printre altele, "declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)”. 

 

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul procurorilor.

 

CITIȚI ȘI: Inalta Curte: Adrian Duicu (PSD) pleaca de la sefia CJ Mehedinti

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22