Iohannis, convorbire telefonica cu Tusk, intalnire cu Merkel pe 9 septembrie

Dora Vulcan | 06.09.2016

Klaus Iohannis a discutat telefonic marti cu preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, despre pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie, unde liderii europeni vor discuta despre viitorul UE, anunta presedintia.

Pe aceeași temă

 

 

 Presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu cancelarul german Angela Merkel pe 9 septembrie, la Berlin, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. Formatul de discutie este Germania - Romania - Belgia (premierul Charles Michel) - Luxemburg (premierul Xavier Bettel), potrivit sursei citate.

 

Merkel a folosit formate similare cu liderii tarilor din Grupul Visegrad (Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia), cu liderii tarilor sudice (Cipru, Portugalia, Malta) sau cu liderii unor tari din estul si centrul UE (Slovenia, Bulgaria, Austria si Croatia).

 

Presedintele Iohannis va discuta cu cancelarul german despre viziunea Romaniei privind viitorul UE, subiect pe care il va aborda si la vizita pe care presedintele Frantei, Francois Hollande, o va face in Romania saptamana viitoare.

 

Iohannis i-a prezentat lui Tusk viziunea Romaniei cu privire la viitorul Uniunii Europene. Presedintele Iohannis a arătat că "cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite şi angajate să recâştige încrederea cetăţenilor europeni în proiectul european, iar pentru România, consolidarea pe mai departe a UE rămâne un obiectiv strategic", potrivit unui comunicat al presedintiei Romaniei.

 

La Summitul de la Bratislava, liderii europeni vor incerca sa gaseasca "liniile principiale de acţiune pentru consolidarea UE", potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

 

Summitul informal din Slovacia e primul fara participarea premierului Marii Britanii, ca urmare a votului pro-Brexit de la referendumul din luna iunie.

 

Preşedintele României va mai avea discuţii la Berlin, în 9 septembrie a.c., cu Cancelarul german, doamna Angela Merkel, cu Premierul Belgiei, domnul Charles Michel, şi cu Premierul Luxemburgului, domnul Xavier Bettel. De asemenea, preşedintele Iohannis va aborda această temă în cadrul consultărilor cu preşedintele Franţei, cu prilejul vizitei pe care François Hollande o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare, mai arata comunicatul citat. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22