Iohannis critică legile Justiţiei la CSM, iar Cazanciuc vrea preşedinte mediator, nu jucător

E.b. | 06.01.2018

Robert Cazanciuc, senatorul PSD, fost ministru al Justiţiei, afirmă că ar prefera un preşedinte mediator, nu jucător.

Pe aceeași temă

 

 

El se referă la afirmaţiile lui Iohannis  de la şedinţa de vineri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a reunit pentru a-şi alege noua conducere.

 

Despre justitie cu Presedintele, intre Craciun si Centenar

 

Prima aparitie publica a Președintelui României m-a facut sa ma intreb daca se numește Iohannis sau Băsescu, de vreme ce a ales sa vorbească în discursul de la ședința de alegeri din CSM de îngrășatul porcului în Ajun de Crăciun, scrie Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

 

In anul Centenarului as prefera, mai degraba, un presedinte mediator decat jucator.

 

Aș prefera, de exemplu, ca, in cadrul atribuțiilor sale privind promulgarea legilor, Presedintele să invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni, să aibă un dialog despre legile justiției pentru a vedea daca sunt dispoziții, instituții care nu corespund unor asteptari sociale.

 

Am evita astfel sa discutam despre un presedinte gresit informat, pentru ca refuz sa accept varianta ca, in debutul anului Centenar, Presedintele a ales sa fie de partea unora, doar pentru ca altii indraznesc sa aiba alte opinii.


 

Eu, personal, sunt dispus să merg și să am un asemenea dialog pe texte concrete, pentru că, în final, toți avem nevoie de o justiție independentă, dar și responsabilă în același timp, conchide Cazanciuc.

 

************

 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, în şedinţa de vineri a CSM, dezbaterile din comisia specială privind legile justiţiei, susţinând că procedura a fost "proaspăt inventată", iar discuţiile s-au purtat cu "pumnul în gura" opoziţiei.

 

"De ce s-or fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil nu au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun", a spus şeful statului. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22