Iohannis dă de înțeles că ar putea participa la ședințele guvernului ca să blocheze OUG a amnistiei

Redactia | 06.12.2018

Iohannis spune că este interesantă propunerea USR care i-a cerut șefului statului să se folosească de prerogativele sale și să participe la toate ședințele Executivului în perioada sărbătorilor.

Pe aceeași temă

Presedintele a comentat, miercuri seara, propunerea Uniunii Salvati Romania ca presedintele sa participe la toate sedintele de guvern, pentru a putea preintampina astfel o Ordonanta a amnistiei si gratierii, aflata prioritar pe agenda PSD.

"Da, este o varianta interesata", a declarat Klaus Iohannis, fiind intrebat ce parere are despre propunerea USR.

Liderul USR, Dan Barna, este cel care i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa participe la fiecare sedinta de guvern din luna decembrie, pentru a bloca o eventuala Ordonanta de ugenta privind amnistia si gratierea.

"Ii solicitam Presedintelui Romaniei sa utilizeze la maxim atributiile legale pe care le are si sa participe pe parcursul lunii decembrie la fiecare sedinta de Guvern. Intr-adevar, Constitutia prevede foarte clar in ce situatie presedintele poate conduce sedintele de Guvern, dar una dintre ele se refera la chestiunile de politica externa.

In momentul de fata, mai avem mai putin o luna de zile pana cand Romania va prelua presedintiea Consiliului UE si in acest context este evident ca fiecare sedinta de Guvern trebuie sa aiba pe ordinea zi acest subiect care este de fapt prioritate zero a politicii externe a Romania. ", a spus Dan Barna.

Barna s-a referit la momentul in care presedintele Iohannis a participat in 2017 la sedinta Guvernului Grindeanu si a reusit sa impiedice, atunci, adoptarea Ordonantei 13.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22