Iohannis, despre boicotul social-democraților: Atitudine cel puțin ciudată, principial incorectă

Redactia | 20.02.2020

Președintele Klaus Iohannis a calificat ca „ciudată” atitudinea PSD care a picat guvernul prin moțiune de cenzură pentru ca acum să decidă boicotarea votului din parlament de la învestirea guvernului.

Pe aceeași temă

Iohannis i-a invitat pe cei de la PSD să-și reconsidere poziția, una „principial incorectă”.

„Nu știu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate, am spus din capul locului că depinde de toți actorii și vom vedea. Însă, dați-mi voie să comentez un pic atitudinea PSD-ului, care este cel puțin ciudată. După ce PSD a depus moțiune de cenzură, a căzut Guvernul, acum ei spun că nu este vina lor. Nu, este evident, PSD care a depus moțiune, care a reușit să doboare Guvernul și acum când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupați cu alte treburi. Mi se pare o poziție principial incorectă și profit și de această ocazie să-i invit să își reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem, care reprezintă voința poporului și acolo se lucrează prin prezență, nu prin absență”, a declarat joi Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat, miercuri seara, că social-democrații au decis să fie prezenți la grupurile parlamentare, dar să nu participe la votul de învestitură al Guvernului Orban 2.

„Decizia PSD este ca luni să fim prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat Ludovic Orban. Având o motivare foarte clară, așteptăm răspunsul CCR dacă este constituțional, chiar dacă este demis, premierul demis, rămas interimar, să fie iarăși desemnat”, a spus președintele interimar al PSD.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituțională are pe ordinea de zi a ședinței sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22