Iohannis, despre majorarea salariilor: Sunt pozitiv, aştept legea la promulgare

E.b. | 08.11.2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este "pozitiv" în privinţa Legii de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt mărite salariile în educaţie şi sănătate, şi aşteaptă actul la Palatul Cotroceni pentru promulgare. În ce priveşte disputele privind cvorumul, trebuie lămurite de cei abilitaţi, a spus Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

Întrebat despre controversele privind votul pe tema Legii de adoptare a OUG 20/2016, Iohannis a spus: "Aceste lucruri se vor lămuri desigur între cei care trebuie să lămurească chestiunea, bănuiesc în Parlament", transmite News.ro.

 

"În ce priveşte legea, eu sunt pozitiv, aştept legea la promulgare", a adăugat el.

 

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi "pentru", potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache.

 

Liberalii spun că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

 

Pe pagina de Facebook a PNL au fost postate imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale, în postare menţionându-se că doar 168 de deputaţi au fost prezenţi. 

 

”PSD fură! Acestea sunt dovezile incontestabile ale faptului că PSD nu ştie să facă altfel de politică în România decât încălcând legile în Parlamentul României. Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!)”, se arată în postarea liberalilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22