Iohannis, despre „măsura aberantă” propusă de Streinu-Cercel: Așa ceva nu se va întâmpla

Redactia | 21.04.2020

Klaus Iohannis a desființat planul propus de Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase, Matei Balș, care propunea izolarea vârstnicilor de familii în timpul pandemiei de COVID-19.

Pe aceeași temă

„(...)toate deciziile se vor lua în baza unor dovezi științifice, medicale, și a rezultatelor din teritoriu”, a spus președintele Klaus Iohannis cu privire la o eventuală relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

„În nici un caz măsurile nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze politic sau altfel. Am avut în acest zile un asemenea exemplu – a apărut o documentație de la un institut. Nu se poate. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum. A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane. În nici un caz statul nu va veni să impună asemenea măsuri care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul 21. Asemenea planuri prost gândite nu fac decât să inducă panică în populație, or, panica e ultimul lucru de care avem nevoie”, a declarat președintele României după întâlnirea avută cu premierul Ludovic Orban și cu ceilalți miniștri care se ocupă de combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, a propus un proiect pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială.

Proiectul intitulat „Programul VACANŢA MARE”, de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19, propune, printre altele, separarea vârstnicilor de familii pentru o perioadă de 3 luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40-65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22