Iohannis, despre noua situatie penala a lui Ponta: Imi mentin evaluarea. Vom colabora institutional

M. B. | 13.07.2015

Pe aceeași temă

Aflat într-o vizită de lucru în Spania, președintele Klaus Iohannis a spus luni, referitor la noul statut penal al premierului, că va colabora instituțional cu Victor Ponta, dar își menține poziția exprimată pe 5 iunie (atunci când i-a cerut demisia).

 

"Punctul meu de vedere este foarte bine cunoscut încă din 5 iunie. Îmi menţin acea evaluare. (...) Vom colabora instituţional, ca să nu las asta în suspans", a declarat preşedintele Iohannis, întrebat de ziarişti cum va lucra cu premierul având în vedere că acesta a fost pus sub inculpare, luni, pentru fapte de corupţie.

 

Pe 5 iunie, presedintele Iohannis a solicitat public demisia lui Victor Ponta din functia de premier, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a decis sa inceapa urmarirea penala fata de acesta.

"S-a comunicat public ca premierul e invinuit de fapte penale. Dupa parerea mea este o situatie imposibila pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale. Pe de alta parte, pentru Romania cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum e o criza politica (…) Avand in vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta", spunea Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe 5 iunie.

 

CITITI SI: 

Ponta se RETRAGE de la conducerea PSD. Dragnea: A facut o greseala. DNA incepe urmarirea penala a premierului si ii pune SECHESTRU pe avere

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22