Iohannis, despre ultimele măsuri ale guvernului: arată lipsă de responsabilitate și de viziune

Redactia | 29.01.2019

Președintele Klaus Iohannis a lansat, marți seară, un nou atac la adresa Guvernului PSD-ALDE, într-un discurs ținut la o recepție oferită de Camera de Comerț Româno-Germană.

Pe aceeași temă

„Din păcate, o serie de măsuri guvernamentale luate în ultima perioadă ne arată o gravă lipsă de responsabilitate, de seriozitate și de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu și lung. Am văzut cum, fără consultări și fără minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat peste noapte regimul fiscal pentru unele dintre cele mai importante domenii”, a spus președintele, citat de Digi 24.

Probabil că, fără noile taxe și impozite introduse prin OUG 114, bugetul pentru anul în curs ar fi resimți constrângeri drastice. Prin măsurile din ultimele zile ale anului trecut, s-a pierdut și bruma de încredere pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Aşa am asistat la prăbuşirea cotaţiilor de pe piaţa bursieră, inclusiv pentru companiile româneşti importante, fapt fără precedent pentru o economie în creştere. Totodată ,suntem în situaţia în care însăşi existenţa Pilonului 2 de pensii este pusă în pericol. Este îngrijorător şi modul în care autorităţile gestionează securitatea aprovizionării cu energie sau cel puţin pretind că se ocupă de povara sectorului energetic”, a mai spus şeful statului.

Iohannis a vorbit despre ”amanetarea viitorului generaţiilor următoare”, dar şi despre faptul că măsurle economice aduc ”prejudicii la adresa bunăstării românilor şi a familiilor lor”.

„În cele din urmă, cetăţenii vor fi cei care vor achita nota de plată aşa cum se întâmplă adesea”, a mai spus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22