Iohannis, discutii cu directorii TVR si SRR despre eliminarea taxei radio-tv

Vlad Toma | 31.10.2016

Președintele Klaus Iohannis s-a intalnit astazi la Cotroceni cu Irina Radu, președintele director-general al Societății Române de Televiziune și cu Ovidiu Miculescu, președintele director-general al Societății Române de Radiodifuziune, anunta Administratia Prezidentiala.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, discutia a avut loc "in contextul votului dat de plenul Parlamentului în data de 25 octombrie a.c. asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completare unor acte normative, lege care vizează și eliminarea taxei radio-tv."

 

Deputatii au votat acum cateva zile in unanimitate legea propusa de presedintele PSD Liviu Dragnea prin care vor fi eliminate 102 taxe nefiscale. Legea votata de deputati elimina de asemenea si taxa radio-tv, desi membrii Comisiei de buget finante au decis cu cateva zile inainte ca aceasta taxa va ramane in vigoare.

 

Angajatii Radio au criticat eliminarea taxei radio-tv si au amenintat ca vor protesta daca aceasta lege va intra in vigoare. Mai multi fosti presedinti ai TVR au criticat de asemenea eliminarea acestei taxe, considerand ca acest act reprezinta o amenintare la adresa democratiei din Romania.

 

 

Presedintele PSD a spus atunci, in privinta eliminarii taxei radio-tv, ca si in prezent Radioul si Televiziunea iau bani de la bugetul de stat si ca asta nu le afecteaza independenta. Dragnea a anuntat de asemenea ca anul viitor bugetul Radioului va ajunge la 480 milioane de lei si cel al Televiziunii la 620 de milioane de lei, mai mult decat in acest an, urmand sa fie infiintata o comisie parlamentara care sa verifice activitatea acestor institutii si sa faca modificarile legislative necesare unei functionari mai bune a acestora.

 
Anca Dragu, ministrul Finantelor, a declarat ca la bugetul de stat nu exista banii necesari pentru eliminarea celor 102 taxe nefiscale si a anuntat ca Guvernul analizeaza noua lege pentru a vedea daca aceasta trebuie atacata la Curtea Constitutionala.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22