Iohannis: Domnul Tăriceanu, urmărit penal pentru minciună, vrea să scape de justiţie

E.b. | 13.10.2016

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce preşedintele Senatului i-a solicitat publicarea stenogramelor discuţiilor purtate cu şefii Parchetelor. Iohannis nu crede că Tăriceanu este preocupat de independenţa justiţiei, ci că se preface.

Pe aceeași temă


 

Iohannis afirmă că că liderul ALDE, "dat în judecată pentru minciună penală", vrea doar să "scape" de Justiţie. 


Întrebat dacă va da curs solicitării de publicare a stenogramelor, Iohannis a afirmat că situaţia este "foarte interesantă". "Vorbim de domnul Tăriceanu, nu? Cel care a fost urmărit penal pentru minciună, parcă este chiar dat în judecată pentru minciună penală. Cred că e aceeaşi persoană care acum câţiva ani scria bileţele, «dragă Traian», ca să intervină pentru un prieten al domniei sale", a răspuns preşedintele, conform News.ro

 Întrebat dacă va da curs solicitării de publicare a stenogramelor, Iohannis a afirmat că situaţia este "foarte interesantă". "Vorbim de domnul Tăriceanu, nu? Cel care a fost urmărit penal pentru minciună, parcă este chiar dat în judecată pentru minciună penală. Cred că e aceeaşi persoană care acum câţiva ani scria bileţele, «dragă Traian», ca să intervină pentru un prieten al domniei sale", a răspuns preşedintele.

Citeste mai mult: adev.ro/oezrbb
Întrebat dacă va da curs solicitării de publicare a stenogramelor, Iohannis a afirmat că situaţia este "foarte interesantă". "Vorbim de domnul Tăriceanu, nu? Cel care a fost urmărit penal pentru minciună, parcă este chiar dat în judecată pentru minciună penală. Cred că e aceeaşi persoană care acum câţiva ani scria bileţele, «dragă Traian», ca să intervină pentru un prieten al domniei sale", a răspuns preşedintele. conform News.ro.

 

Iohannis a spus că preşedintele Senatului nu este cu adevărat preocupat de independenţa Justiţiei, aşa cum lasă de înţeles prin declaraţiile pe care le face. "Eu nu cred că omul este chiar preocupat de independenţa justiţiei, eu cred că se preface şi cred că urmăreşte, de fapt, să scape de Justiţie", a spusIohannis

 

******

 

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedintele ALDE,  îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să publice stenogramele discuţiilor recente pe care şeful statului le-a avut cu procurorul general şi cu procurorul-şef al DNA.

 

Tăriaceanu afirmă că opinia publică are dreptul să cunoască adevărul integral în ce priveşte intervenţiile pe care preşedintele le-ar fi făcut pe lângă Augustin Lazăr şi în legătură cu acuzaţiile de plagiat la adresa Codruţei Kovesi. 

 

”Cerem publicarea stenogramelor discuţiilor purtate de preşedintele României cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem că declaraţiile date publicităţii până în prezent de preşedinele Iohannis, de procurorul-general şi de procurorul-şef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publică are dreptul să cunoască întregul adevăr”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta susţine că DNA a devenit un instrument în slujba intereselor politice ale lui Klaus Iohannis. 

 

”DNA este instrumentul instituţional care iniţiază la comandă politică compromiterea adversarilor preşedintelui, indiferent dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi. DNA a devenit actorul politic principal al campaniei electorale (are toate atuurile să devină oricând partid). DNA are în acelaşi timp şi prerogativele de anchetator, dar un anchetator aflat deasupra legii, pentru că aplică sau nu aplică legea pe bază de criterii discreţionare şi comenzi politice”, susţine copreşedintele ALDE. El a anunţat că, în cazul în care ALDE va avea o pondere suficientă în viitorul Parlament, va identifica situaţiile în care a fost încălcată independenţa sistemului judiciar

 

 

******

 

În luna iulie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa. În acestă cauză mai sunt sunt trimişi în judecată Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22