Iohannis, după adoptarea Codului penal: PSD a instaurat dictatura majorității. Este revoltător

Dora Vulcan | 04.07.2018

Președintele Klaus Iohannis va face miercuri, la ora 14.40, o declaraţie de presă, informează Cotroceniul, intervenția șefului statului venind la scurt timp după ce puterea a trecut prin parlament noul Cod Penal.

Pe aceeași temă

 

stire in curs de redactare

 

Declarația de presă a președintelui:

 

 „Astăzi s-a votat Codul penal. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider revoltător. Este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației, a declarat Iohannis.

 

Șeful statului a adăugat că PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament cu „un simulacru de dezbatere și acest lucru e profund dăunător”.

 

„PSD a reușit în scurt  timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt  timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o deszbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției”, a spus Iohannis, care a promis o prezentare mai lungă a obiecțiilor pe conținut.

 

Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta cele două acte normative(Codul Penal și Codul de procedură penală - n.r.)”, a mai spus președintele.

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege PSD-ALDE de modificare a Codului Penal, după o procedură accelerată în Legislativ.

 

Proiectul merge la promulgare la președinte, însă opoziția a anunțat deja că il vor contesta la Curtea Constituțională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22