Iohannis, după atacul lui Dăncilă pe politică externă: Nu cred că a înțeles mare lucru

Dora Vulcan | 22.11.2019

Președintele Klaus Iohannis spune că va relua tema aderării României la spațiul Schengen dacă România va avea „și președinte și guvern de la PPE”, la care PNL e afiliat.

Pe aceeași temă

„Nu știu ce a înțeles contracandidata mea. Cred că nu mare lucru, după cum s-a comportat în politica externă”, a declarat Klaus Iohannis, solicitat să comenteze o declarație a contracandidatei sale, Viorica Dăncilă, care a spus că președintele a promis la summit-ul din mai de la Sibiu că România va intra în Schengen până la sfârșitul anului.

”Este o temă foarte serioasă și foarte importantă pentru România și pentru români. Dacă vom avea, așa cum se conturează, la sfârșitul anului și președinte și premier de la PPE, oameni dedicați soluțiilor și deschiși, cred că putem să repunem cu succes pe tapet aceste teme. O să reluăm aceste teme cu multă energie, după campanie”, a mai spus Iohannis.

El a spus că sunt speranțe și cu privire la retragerea vizelor de călătorie în SUA, dar că este ”este o chestiune tehnică, care mai întâi trebuie depășită . Știți foarte bine acel procentaj de vize refuzate la noi încă este foarte mare, dar avem semnale că lucrurile merg înspre bine și aici”, a spus el.

El a pledat din nou pentru alegeri anticipate.

„Pentru mine, anticipatele rămân prima opțiune. Am spus-o demult, rămân la această idee și sper să reușesc să conving suficienți parlamentari”, a mai spus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22