Iohannis după ce a testat trenul spre Otopeni: „În acest ritm modernizăm România”

Laurentiu Gheorghe | 21.09.2020

Președintele Klaus Iohannis a călătorit luni cu trenul care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni în 17 minute, noua rută va fi dată în exploatare la 12 decembrie.

Pe aceeași temă

Președintele s-a declarat mulțumit de ritmul în care au fost finalizate lucrările și că asemenea infestiții în infrastructura de transport va „schimba fața României”

Declarațiile președintelui:

„Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să își arate și partea practică și pentru a sublinia importanța dezvoltării feroviare am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din anul 1984 încoace.

Dorim să dezvoltăm Aeroportul Internațional, dorim să îi dăm amploare dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, predictibile.

Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat la metrou, la autostradă. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul de relansare. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și pentru asta e nevoie de infrastructură de transport.

Iar pentru a o putea realiza avem o șansă enormă pentru că putem să folosim bani europeni.

Bani europeni am avut și până acuma, dar voință politică a fost puțină.

Din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11%, putem să ne dăm seama cam care a fost voința politică și putința politică.

Îi felicit pe toți cei care au facilitat această dezvoltare. Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat în urmă cu o săptămână că linia de cale ferată Gara de Nod-Aeroportul Otopeni ar putea fi dată în folosință în 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor. Acesta a spus că distanța dintre Gara de Nord și Aeroport va fi parcursă în 17 minute, tar cadența trenurilor va fi de 50 de minute.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22