Iohannis, după eșecul Rovanei Plumb în Comisia JURI: Abia aștept să treacă moțiunea să scăpăm de PSD

Laurentiu Gheorghe | 30.09.2019

Klaus Iohannis a criticat, luni, insistența cu care PSD a susținut-o pe Rovana Plumb pentru un post de comisar european, fiind respinsă în Comisia JURI: „Rușine, PSD! Aici suntem!”.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție la decizia Comisiei juridice a Parlamentului European, care i-a respins definitiv candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi, a spus Iohannis, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL Nord-Vest.

„Persoana propusă pentru funcția de comisar european a fost pur și simplu refuzată pentru probleme de integritate. Rușine, PSD! Aici suntem și probabil că unii dintre dumneavostră mă întrebați: «dumneata ce ai făcut?» Eu am făcut tot ce a putut președintele României să facă. Foarte multe din prostiile și din atacurile PSD asupra statului român (...) am reușit să le opresc", a declarat Iohannis, luni seară, la reuniunea liberalilor de la Cluj-Napoca.

Iohannis se declară optimist față de succesul moțiunii de cenzură ce urmează a fi depusă marți în Parlament: „Abia aștept să treacă moțiunea să scăpăm de PSD”:

”Împreună vom face viitorul României. Stăm foarte prost. În decembrie 2016, românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot. Cei care s-au dus au crezut, în bună parte, minciunile PSD, care promisese că va curge numai lapte și miere. Dar, ghinion!, cum a spus unul, nu a fost așa. Au început să curgă atacuri la justiție, la mediul privat, să ocupe pesediștii toate pozițiile cheie din marile instituții publice cu oameni din partid. Dacă ar fi fost competenți, s-ar fi putut dezbate politic, dar sunt doar slugarnici. Am ajuns foarte prost. Și-au dat singuri jos guverne, și-au dat cu stângu-n dreptul. Calitatea guvernării nu s-a îmbunătățit. S-a mers din rău în mai rău”, a spus Iohannis.

****

Comisia juridică a Parlamentului European (JURI) i-a respins definitiv pe Rovana Plumb și pe Laszlo Trocsanyi, propuși de România și Ungaria drept comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi pentru la 7 împotrivă, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

Înaintea ședinței de luni comisiei juridice a Parlamentului European, Rovana Plumb a transmis o scrisoare acestui for în care anunță că împrumutul de 800.000 de lei a fost achitat cu două apartamente deținute în România, astfel că datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Șeful statului a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Cotroceni, miercuri la ora 12:00, pentru negocieri, pe tema nominalizării comisarului european, "o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22