Iohannis: este inacceptabil să se facă modificări cu dedicație ale Codurilor penale

Redactia | 19.04.2018

Klaus Iohannis a declarat joi că este inadmisibil ca unele modificări ale Codurilor penale să fie făcute cu destinație pentru unele persoane care se află în conducerea Parlamentului.

Pe aceeași temă

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat că încercările de modificare ale Codului de Procedură Penală și a Codului Penal sunt absolut inacceptabile.

 

“Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă e nevoie de o oarecare modificare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale CCR şi în unele puncte chiar cu legislaţia europeană. Aceste propuneri sunt bune şi cred că Parlamentul le va prelucra şi va introduce aceste chesstiuni. Alte propuneri care au fost făcute, nu vreau să detaliez acum în acest cadru, sunt total inacceptabile şi cred că discuţia parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuţie şi care trebuie să iasă din discuţie. Un principiu, însă, cred că trebuie să îl înţeleagă toată lumea - este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Iohannis a făcut astfel referire la acele prevederi care introduc o nouă cale de atac ce i-ar permite liderului PSD Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, să ceară revizuirea în Dosarul Referendumului în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspenare. De asemenea, proiectele includ redefinirea mărturiei mincinoase, în condițiile în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru această infracțiune.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22