Iohannis: Este nevoie de armonizarea Palatelor Victoria si Cotroceni in politica externa

T.d. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Romania stie foarte bine care ii sunt prietenii si aliatii, a spus miercuri presedintele Iohannis cu privire la plecarea premierului Ponta la Baku.

Seful statului a precizat nevoia unui proces de armonizate intre modul in care Palatele Victoria si Cotroceni fac politica externa, potrivit Ziare.com.

"Eu sunt relativ nou in aceasta functie, doar din 22 decembrie 2014, si in consecinta cred ca este inca nevoie de un proces de armonizare intre modul in care face Presedintia politica externa si modul in care face primul ministru politica externa”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele a tinut sa precizeze, totusi, ca “dincolo de aceste nevoi de armonizare, pot sa va asigur ca politica externa a Romaniei este si va ramane una coerenta. Stim foarte bine care sunt prietenii nostri, cum este, sigur, Portugalia, si nu exista niciun pericol pentru modul in care Romania isi trateaza prietenii si partenerii".

Prezenta premierului la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku a fost criticata de presedintele Iohannis.

Seful statului a spus luni ca a aflat pe surse faptul ca Victor Ponta va merge la Baku, acolo unde a fost surprins stand alaturi de liderul rus Vladimir Putin.

Faptul ca prim-ministrul s-a dus la Baku l-am aflat din surse, dupa ce a plecat”, a spus Iohannis.

După anunțarea cădererii moțiunii de cenzura, premierul Victor Ponta a declarat că e momentul ca Executivul să își vadă de treabă. ”Avem Guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă, toate celelalte lucruri le discutăm de luni”, a spus Ponta

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Adevărul l-au surprins pe premier în tribuna oficială de la Baku, exact in spatele lui Vladimir Putin.

La Baku au fost prezenţi, în afară de Valdimir Putin și Ponta, Alecsandr Lukaşenko - autocratul Belarusului, liderul Turciei - Recep Erdogan și preşedinţii Serbiei şi Muntenegrului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22