Iohannis: Guvernul sa nu treaca peste vointa cetatenilor, sa renunte la OUG pe justitie

Vlad Toma | 30.01.2017

Presedintele Klaus Iohannis a cerut astazi Guvernului Romaniei sa renunte le cele demersurile legate de gratiere si de modificarea codurilor penale.

Pe aceeași temă

 

Iohannis a cerut actualei majoritati sa nu abuzeze de drepturile pe care le detine si a atras atentia ca tara noastra are doar de pierdut din aceasta criza.

 

"Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă," a transmis presedintele.

 

Zeci de mii de romani au iesit ieri in strada pentru a protesta contra modificarile legate de gratiere si de codurilor penale, modificari avute in vedere in aceste zile de ministrul Justitie Florin Iordache si de guvernul PSD/ALDE.

 

In Bucuresti, cifra participantilor a trecut de 40 000, existand de asemenea peste 10 000 de participanti la Timisoara si Cluj si alte mii in mai multe orase din tara si din strainatate. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22