Iohannis și-a trimis doi consilieri să discute cu Tudorel Toader și Orlando Teodorovici

Redactia | 06.09.2018

Președintele Klaus Iohannis nu a vrut să-i primească personal la Cotroceni pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, trimiși la înaintare de premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre rectificarea bugetară ce tocmai a semnat-o fără avizul CSAT.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Întâlnirea dintre miniștri și consilieri a durat doar câteva minute, miniștrii fiind văzuți ieșind pe poarta Palatului Cotroceni după nici jumătate de oră de la sosire.

 

Președintele i-a delegat pe Mihaela Ciochină, consilier prezidențial la Departamentul Legislativ, și Cosmin Marinescu, consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale, să discute cu cei doi miniștri din cabinetul Dăncilă. Premierul Dăncilă nu a putut participa la întâlnire pentru că este în Spania.

 

Întâlnirea are loc după ce guvernul a adoptat ieri o ordonanță de urgență privind rectificarea bugetară, în ciuda faptului că CSAT nu și-a dat avizul. Înainte ca executivul să aprobe OUG, Iohannis a trimis premierului o invitație publică pentru discuții la Cotroceni pe tema rectificării. Problema e însă că premierul Dăncilă avea programată pentru azi și vineri o vizită oficială în Spania, unde se întâlnește cu premierul și regele Spaniei.

 

Președintele Klaus Iohannis a criticat Guvernul pentru că a adoptat rectificarea bugetară fără aviz al CSAT și spune că Executivul are o agendă paralelă cu cea a românilor. El cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR pentru a verifica în ce măsură OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018 respectă Constituția.

 

Președintele a convocat-o la Cotroceni pe Viorica Dăncilă pentru discuţii pe această temă. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc joi, numai că premierul are deja programată o vizită în Spania, astfel că la Preşedinţie va merge ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22