Iohannis ia de bună decizia CNATDCU, care a hotărât că şefa DNA nu a plagiat

E.b. | 15.12.2016

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat verdictul de neplagiat dat de CNATDCU în cazul tezei de doctorat a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că ia de bună decizia dată de instituţia abilitată să analizeze acest lucru şi nu vrea să facă alte comentarii.

Pe aceeași temă

   

”Nu mai sunt profesor, ci preşedinte. Pentru această chestiune competenţi sunt cei din CNATDCU”, a declarat Iohannis întrebat cum interpretează verdictul dat de CNATDCU în condiţiile în care chiar instituţia respectivă a recunoscut că aproximativ 4% din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi constituie plagiat, conform News.ro.

 

Nu este rolul meu să interpretez aceste detalii, dacă CNATDCU a dat această decizie de neplagiat, atunci iau această decizie de bună”, a mai adăugat preşedintele.

 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat, a decis, joi, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a arătat că retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesivă şi neadaptată.

 

Comisia de lucru a notat în raportul ce a fost însuşit de Consiliul General al CNATDCU că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi prezintă preluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform normei academice, dar acestea reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce înseamnă aproape 4% din teză.

 

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, după decizia CNADTCU, că la universităţile cu ”toleranţă zero la copiat” în cazuri similare cu cel al Codruţei Kovesi se solicită refacerea tezei şi aceasta nu ajunge să fie susţinută. Ministrul a spus că, dacă vor fi formulate contestaţii la decizia CNATDCU, acestea vor fi cu siguranţă analizate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22