Iohannis îi cere premierului Viorica Dăncilă să-i trimită agenda fiecărei ședințe de guvern

Redactia | 17.12.2018

Klaus Iohannis îi cere premierului Dăncilă să-i transmită agenda fiecărei ședințe de guvern după solicitarea președintelui PSD, adresată premierului, de a da OUG pe amnistie și grațiere.

Pe aceeași temă

UPDATE - Guvernul a reactionat, luni, prin vocea sefului Secretariatului General (SGG), Toni Grebla, dupa ce presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Viorica Dancila sa fie informat, cu cel putin 24 de ore inainte, de subiectele care se afla pe ordinea de zi a sedintelor. "Intotdeauna, toate sedintele de guvern le-am tinut cu respectarea regulamentului, inclusiv a articolului 39", a declarat Toni Grebla, pentru Stiri pe Surse, adaugand ca "interesul presedintelui se poate manifesta in domeniile apararii, ordinii publice si politicii externe". Pe de alta parte, Antena3 citeaza surse guvernamentale potrivit carora Dancila nu are de gand sa onoreze solicitarea sefului statului.

Președintele României i-a transmis premierului o scrisoare în care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern. Solicitarea vine după ce Liviu Dragnea a cerut Executivului măsuri privind amnistia și grațiere.

Președintele României i-a transmis premierului o scrisoare în care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern, transmite Administrația Prezidențială.

”Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului", se arata in documentul remis presei luni de Administrația Prezidențială.

CN al PSD: Liviu Dragnea cere imperativ Guvernului să dea OUG privind amnistie și grațiere

Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut premierului Viorica Dăncilă și ministrului Justiției, Tudorel Toader, să nu mai ezite și să dea rapid ordonanța cu amnistia și grațierea.

„Acești procurori și acești purtători de epoleți au frânt cu adevărat independența justiției. De ce tac oficialii europeni? Pentru că așa le convine să fie în această țară.

De ce cuvintele amnistie și grațiere reprezintă o blasfemie? Eu nu mă tem să pronunț aceste cuvinte. Dacă cineva găsește alte măsuri legislative , alt curs de acțiune să repare în totalitate nedreptățile care s-au produs în justiție, va avea tot sprijinul meu și al partidului. Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie. PSD-ALDE are obligația să repare nedreptățile și ca să nu-și mai taie venele cei din presa lui Soroșică, plătiți prin Bitcoin

Aceste două acte normative nu pot fi adoptate individual. Toate sunt date pentru mine! Nimic mai fals.

Apropo, Călin, știi că ne-au mai făcut câte un dosar. Așa, de ziua Vioricăi. La mine este legat de vizita în SUA. Eu îi transmit domnului Uncheșelu, cu drag, că dacă merge pe acest fir va ajunge la un ambasador. Să vedem dacă îl poate pune în genunchi.

Ocupați-vă odată de acest subiect pentru că justiția trebuie resetată., a declarat Liviu Dragnea.

Conform unor surse social-democrate PSD a pregătit ordonanța de urgență privind amnistia și grațiere, iar termenul de adoptare în Guvern este mijlocul lunii ianuarie. Aceleași surse precizează că vor fi avute în vedere pedepsele de până la 10 ani de închisoare.

Până în prezent, premierul Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu au recunoscut că există un proiect de act normativ pe amnistie și grațiere care să fie adoptată până la sfârșitul anului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22