Iohannis, in presa maghiara: Cred intr-o relatie buna intre Romania si Ungaria

P.c. | 01.12.2014

Pe aceeași temă

Agentia ungara MTI citeaza un interviu acordat de presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, cotidianului german Welt am Sonntag. Iohannis a declarat in acest interviu ca spera ca va reusi sa construiasca o relatie buna intre Romania si Ungaria, printr-o colaborare cu premierul ungar Viktor Orban, relateaza ziare.com

 

Conform sursei citate, Iohannis a afirmat ca Romania trebuie sa joace un rol sporit in regiune, nu sa ramana doar un simplu membru al comunitatii occidentale. 'Romania isi poate asuma un important rol stabilizator', a subliniat el in interviul publicat duminica.
 

Intrebat daca impartaseste opiniile adversarilor premierului ungar Viktor Orban, presedintele ales al Romaniei a raspuns ca nu s-a considerat niciodata a fi 'impotriva a ceva', iar eventuale asteptari de acest fel nu vor avea vreo influenta asupra relatiilor romano-ungare.
 

CITITI SI: Comunistii din Republica Moldova reactioneaza la vizita lui Klaus Iohannis la Chisinau: E inadmisibil ca un reprezentant dintr-o tara vecina sa se amestece in procesul electoral din Moldova

 

'Sunt sigur ca pot construi o relatie buna cu Viktor Orban', a mentionat Iohannis, argumentand ca in relatiile dintre cele doua tari membre ale Uniunii Europene exista mai multe puncte de apropiere decat de divergenta. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22