Iohannis: Încercare jalnică a PSD de a justifica asaltul asupra justiției folosind foști deținuți

Laurentiu Gheorghe | 12.04.2019

Președintele Iohannis a acuzat PSD că se folosește de „necazul foștilor deținuți politici” pentru a-și justifica asaltul la adresa Justiției, încercare pe care a caracterizat-o ca fiind jalnică.

Pe aceeași temă

„​Am auzit două povești de viață cutremurătoare. Torționarii comuniști trebuie trași la răspundere și să suporte consecințele legii. Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor foști deținuți politic pentru a-și justifica asaltul asupra justiției este jalnic”, a spus Iohannis, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu cei doi foști deținuți politic din delegația trimisă de Liviu Dragnea la consultările pe tema Referendumului pe justiție.


Este a doua zi de consultari, invitati fiind reprezentantii partidelor din coalitia de guvernare. In timp ce ALDE a refuzat sa trimita pe cineva la Cotroceni, invocand faptul ca presedintele nu il revoca pe procurorul general Augustin Lazar, PSD a decis sa trimita totusi o delegatie condusa de deputatul Eugen Nicolicea, din care mai fac parte doi detinuti politici care reclama faptul ca nu au fost eliberati din puscarie de comisia condusa in urma cu peste 30 de ani de procurorul Augustin Lazar.

Principalele declarații ale președintelui după întâlnirea cu delegația PSD:

  • Au venit la consultari cei delegati de la PSD. Am avut o discutie pe justitie, pe modificarile legilor justitiei, despre abordarea generala.

  • Nu e o supriza daca spun ca opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite. Dupa parerea mea, justitia a ajuns asa din vina PSD. PSD da un asalt constant de la inceputul mandatului lor.

  • PSD e vinovat ca se discuta despre justitie foarte mult in termen de preocupare si ingrijorare. Romanii se tem ca PSD va subjufa justitia romaneasca.

  • PSD e vinovat ca Romania nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine.

  • Am discutat foarte mult si despre referendum si am reiterat asteptarile mele in ce priveste Parlamentul.

  • Dupa consultarea oficiala, am ascultat povestile celor doi detinuti. Sunt cutremuratoare.

  • Tortionarii trebuie trasi la raspundere si sa suporte consecintele legii pentru faptele lor.

  • Incercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi fosti detinuti politici pentru a-si legitima asaltul asupra justitiei este jalnica.

  • Nu imi imaginez ca cineva nedreptatit in perioada comunista, de care si-au batut joc comunistii, isi doreste altceva decat o justitie independenta, dreapta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22