Iohannis la MAI: Pesediștii au vrut să pună mâna pe marile sisteme din România

Laurentiu Gheorghe | 05.11.2019

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat la ceremonia de instalare a noului ministru de Interne, Marcel Vela.

Pe aceeași temă

Premierul a afirmat că transformarea Jandarmeriei și Poliției în instrumente de apărare a potentaților zilei trebuie să înceteze, la fel și politica interimatelor pe funcții.

Președintele a subliniat că „Poliția, Jandarmeria și mai nou, Departamentul pentru Situații de Urgență, au fost sub un atac public constant, pentru că ați tolerat sau ați fost obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în poziții în care nu aveau ce căutau”. De asemenea, Iohannis a mai spus în centrul preocupărilor angajaților din MAI trebuie să stea siguranța cetățeanului.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

 • Astăzi vă cer o schimbare de paradigmă. În centrul tuturor preocupărilor dvs trebuie să fie siguranța cetățeanului român. E o sarcină extrem de dificilă, mai ales o perioadă tulbure pentru acest minister de maximă importanță.

 • S-a terminat aseară guvernarea pesedistă eșuată și iresponsabilă. Diletanți pesediști și oameni care au văzut doar interesul propriu și al găștii de partid au vrut să pună mâna pe marile sisteme din România și dvs. ați fost o țintă predilectă pentru pesediști.

 • Acele trei guverne eșuate au încercat constant să-și înșurubeze prietenii, neamurile, în cele mai importante poziții din stat.

 • Poliția, Jandarmeria, mai nou Departamentul pentru Situații de Urgență au fost sub un atac public constant, pentru că ați tolerat sau ați fost obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în poziții în care nu aveau ce căuta.

 • S-au folosit metode din cele mai perfide pentru a vă pune pe unii împotriva celorlalți.

 • Domnule ministru, aveți în structurile ministerului și în instituțiile din subordine mii și mii de adevărați profesioniști. Dați-le o șansă. Dați o șansă Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor să-și recapete demnitatea în fața românilor, să arate că avem profesioniști. Reabilitați-vă în ochii românilor și asigurați siguranța cetățeanului! Eliminați incompetenții, pilele care au ajuns în diferite structuri de comandă!

Principalele declarații ale premierului Ludovic Orban:

 • Ministerul de Interne este responsabil în primul rând de asigurarea ordinii publice, a vieții, siguranței și proprietății private a fiecărui cetățean.

 • Veți avea sprijin cu condiția de a vă implica cu tot devotamentul și profesionalismul în refacerea capacității administrative, operaționale, chiar și a efectivelor unde ele au fost reduse drastic de pensionări anticipate din cauza unor decizii politice, de asemenea înzestrarea.

 • Politica interimatelor în funcții, simulacrele de concursuri, toate trebuie să înceteze.

 • Transformarea Jandarmeriei și Poliției în instrumente de apărare a potentaților zilei trebuie să înceteze.

Declarațiile ministrului de Interne Marcel Vela:

 • Astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne este un nou început.

 • Îmi doresc ca toți angajații ministerului să fie în slujba poporului, cu zero politizare, maximă profesionalizare, cu declararea unui război total împotriva fenomenului criminogen, clanurilor interlope.

 • Am încredere că împreună vom face o lume mai bună și o Românie normală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22