Iohannis: Legile Justiției au fost masacrate de fosta majoritate toxică și trebuie refăcute

Laurentiu Gheorghe | 05.11.2019

Klaus Iohannis i-a spus, marți, ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, la instalare, că legile justiției trebuie refăcute, împreună cu specialiști, dar modificările care sunt bune să fie menținute.

Pe aceeași temă

„Se închide o etapă de tristă amintire, guvernele pesediste eșuate. Începe o guvernare care se va face numai în interesul românilor”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că participă la instalarea ministrului Predoiu pentru că acordă foarte multă importanță în domeniul justiției.

„Îmi doresc o justiție dreaptă, o luptă anticorupție eficientă, iar dvs. dle ministru aveți o sarcină dificilă. Avem legile justiției, care au fost masacrate de fosta majoritate toxică. Ele sunt în funcțiune, dar nu înseamnă că sunt bune, trebuie reluate discuțiile, așa cum trebuia de la început, cu specialiști. Acolo unde se găsește că modificările au fost bune să fie lăsate, iar acolo unde se găsește că au fost eronate să fie corectate”, a subliniat Klaus Iohannis.

Iohannis i-a mai spus lui Cătălin Predoiu că îi revine sarcina să vină cu o viziune asupra codurilor. „Bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra codurilor, ar fi fost o reală catastrofă națională”, a adăugat el.

Președintele a precizat și că, la Ministerul Public, multe dintre posturile importante sunt ocupate de interimari. „Aici, iarăși cu foarte mult calm, tact, vă veți apropia de aceste chestiuni și sunt încredințat că se vor găsi cele mai bune soluții”, a adăugat Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22