Iohannis: Mi-aş fi dorit să ştim totuşi cine se face vinovat de tragedia de la #Colectiv

E.b. | 30.10.2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în faţa clubului Colectiv, că la un an de la această tragedie unele lucruri s-au schimbat în bine, dar au rămas restanţe, afirmând că şi-ar fi dorit ca până acum să se afle "cine s-a făcut vinovat" de incendiul din Colectiv.

Pe aceeași temă

 

"Acum, după an an de zile, tragem linie, vedem că unele lucruri s-au schimbat în bine. Verificările sunt mai clare, mai dese, la astfel de locaţii unde se organizează evenimente, există proceduri mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri încă nu s-au schimbat, după părerea mea, suficient de mult. Mi-aş fi dorit ca după un an de zile să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil", a spus preşedintele, conform News.ro..

 

Şeful statului a adăugat că societatea s-a schimbat în ultimul an, iar oamenii au devenit mult mai "conştienţi". "Oamenii, pe bună dreptate, se uită atent la locurile unde merg pentru diferite spectacole. Societatea civilă şi-a ridicat vocea şi a cerut schimbări, pe bună dreptate. Toate acestea se întâmplă şi cred că sunt unele semne bune", a spus el.

 

Klaus Iohannis a mai afirmat că România are datoria să nu uite această tragedie şi să o comemoreze. "Să nu-i uităm niciodată pe cei care nevinovaţi au murit aici în Colectiv, dar în acelaşi timp avem datoria să facem tot ce putem pentru cei care au fost aici şi au supravieţui, sunt răniţi. Sunt 128 de oameni care au nevoie nu doar de compasiune, au nevoie de tratament, au nevoie de consiliere, de empatie şi suntem datori să ne ocupăm de aceste lucruri", a spus şeful statului.

 

********

 

"Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile, iar cei care au înţeles mesajul românilor, mesajul României, după Colectiv vor avea probabil o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj încet, dar sigur, vor fi măturaţi de pe scena publică", a spus preşedintele, conform News.ro.


Iohannis a adăugat că România nu mai este acum România care a fost acum un an de zile, înainte de tragedia din Colectiv. "Oamenii au mai multe pretenţii, mai multe aşteptări, şi este bine aşa", a punctat el.

 


Preşedintele Klaus Iohannis a venit, duminică dimineaţa, în faţa clubului Colectiv, unde a depus o coroană de flori şi a păstrat un moment de reculegere în memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

 

Iohannis a ajuns în faţa clubului la ora 9.00, acolo unde deja mai mulţi oameni au depus flori şi au aprins lumânări. A depus o coroană de flori, a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegere.

 

Preţedintele a anunţat că, la ora 10.00, va fi organizată o slujbă de pomenire la biserica Palatului Cotroceni.


"Am ţinut să vin astăzi să aduc un omagiu celor 64 de victime ale tragediei de la Colectiv. Pentru ei, am organizat la Cotroceni, la biserica din Cotroceni, o slujbă de pomenire la ora 10.00, unde vor participa şi supravieţuitori şi rudele ale celor care au fost în Colectiv", a spus Iohannis, la sosirea la clubul Colectiv.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22