Iohannis neagă că el ar fi convins-o pe Dăncilă să candideze, așa cum spune Paul Stănescu

Dora Vulcan | 05.12.2019

Președintele Klaus Iohannis neagă că el ar fi fost cel care ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să candideze la alegerile prezidențiale, așa cum a susținut Paul Stănescu, joi, într-o conferință de presă.

Pe aceeași temă

”Mi se pare foarte ciudată această abordare. Nu, PSD a convins-o să candideze și mai bine întrebați la ei de ce, pentru că rezultatul e bine cunoscut”, a spus Klaus Iohannis, joi, la Cotroceni, solicitat de jurnaliști să comenteze declarațiile făcute de Paul Stănescu.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu a relatat joi, într-o conferință de presă la Slatina că s-ar fi înțeles cu fostul președinte al PSD Viorica Dăncilă să nu candideze la președinția României dar că aceasta s-ar fi răzgândit imediat după o întrevedere, la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

Mai mult, el spune că, după descinderea lui Dăncilă la Cotroceni, făcută pentru consultările despre votul în diaspora, relațiile lor s-ar fi răcit și că șefa PSD ar fi încercat chiar să-l elimine din partid.

"Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tête-à-tête, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord", a susținut Stănescu.

"După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a susținut Stănescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22