Iohannis, întâlnire cu Juncker şi cu Tusk la Bruxelles; discuţii despre sistemul judiciar

E.b. | 31.01.2018

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte azi, la Bruxelles, cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Pe aceeași temă

 

 

Iohannis  se va întâlni mai întâi cu Jean-Claude Juncker, după care are programată o întrevedere cu membrii Colegiului Comisiei.


Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla şi negocierile privind noul cadru financiar al UE post 2020, aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, securitatea externă şi internă a Uniunii şi aspecte legate de relaţiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere şi Vecinătatea estică.


De asemenea, va fi discutată situaţia din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei.


"Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia, în cadrul întâlnirilor, angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum şi ataşamentul ţării noastre la principiile şi valorile pe care se bazează Uniunea. De asemenea, va arăta că Preşedinţia României a Consiliului UE va avea o abordare echilibrată şi obiectivă, în interesul Uniunii şi al statelor membre, care să contribuie la avansarea procesului de integrare europeană", a arătat Administraţia Prezidenţială.


Iohannis va susţine o declaraţie comună de presă alături de preşedintele Comisiei Europene.

 

Preşedintele Iohannis se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu care va discuta despre agenda reuniunii informale a Consiliului European din 23 februarie, respectiv despre negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene post 2020 şi aspecte instituţionale.

 

La finalul vizitei la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22