Iohannis: ONG-urile au o capacitate formidabilă solidarizare în rezolvarea problemelor

E.b. | 13.06.2017

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în mesajul adresat către participanţii la Gala Societăţii Civile, că organizaţiile nonguvernamentale au ”o capacitate formidabilă” în rezolvarea problemelor, reprezentând astfel un motor al schimbărilor bune din România.

Pe aceeași temă

 

 

Felicit întreg sectorul asociativ pentru seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apără interesele oamenilor şi ale comunităţilor. De asemenea, admir modul în care a reuşit de multe ori să protejeze pe cei vulnerabili, dar şi democraţia, statul de drept, pădurile şi parcurile. Sunt enorm de mulţi oameni şi asociaţii care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale şi a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultura, patrimoniul, clădirile, bogăţiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, aţi găsit imediat soluţii, v-aţi adunat forţele, cunoştinţele şi aţi acţionat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiţi de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări şi reforme legislative”, se arată în mesajul prezentat de către Ligia Deca, consilier de stat la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, conform News.ro.

 

Preşedintele consideră că sectorul neguvernamental s-a impus ca factor determinant în societatea noastră. ”Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reuşit să se dezvolte şi să se organizeze prin asumarea responsabilităţii în faţa unor nevoi sau probleme. Cei prezenţi în cadrul acestui eveniment reprezentaţi motorul schimbărilor bune din România, prin muncă şi implicare activă în comunităţi, prin faptul că reuşiţi să lăsaţi o amprentă pozitivă în viaţa multor oameni”, susţine Iohannis.

 

El a dat asigurări că va fi deschis la propunerile şi proiectele ONG-urile şi că va facilita dialogul între stat şi societate. ”Organizaţiile non-guvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea şi scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri şi soluţii practice. Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportam la evenimentele recente. Prezenţa dumneavoastră în diferite regiuni, în diferite domenii, la momentul potrivit reprezintă o contribuţie esenţială în dezvoltarea dinamică a societăţii noastre”, se mai arată în mesajul prezidenţial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22