Iohannis, optimist miercuri după-amiază: Sperăm să se termine criza coronavirus în câteva săptămâni

Laurentiu Gheorghe | 11.03.2020

Președintele Klaus Iohannis a deschis discuțiile nou-înființatului grup de lucru inter-instituțional pentru măsuri economice într-o notă optimistă: „Guvernul gestionează bine această criză”.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că „nu vor fi probleme cu plățile în următoarele luni” și a cerut populației să evite „panica și isteria” în condițiile în care persoanele depistate pozitiv la infecția cu noul coronavirus au în general o stare de sănătate bună, iar mulți nu au niciun fel de simptom.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis înaintea ședinței grupului de lucru inter-instituțional pentru măsuri economice:

 • Starea generală a celor infectați e bună. Cei mai mulți nu au simptome, unii au simptome ușoare de tip răceală, unii au simptome de tip gripă, și cei în vârstă au simptome acceptabile

 • Sunt foarte mulțumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză. Măsurile sunt potrivite, au venit la timp.

 • Pregătim un plan de măsuri, să vedem ce măsuri ar fi fezabile pentru mediul de afaceri pentru ca reculul din economie să fie tratat foarte rapid pentru a nu pierde vremea și nici banii românilor

 • Sigur, ceva urmări vor fi. Ministrul Finanțelor, care s-a pregătit foarte bine, m-a anunțat că nu vor fi nici un fel de probleme cu plățile, dar la jumătatea anului vom trage linie

 • Am încredere în guvenrul Orban și cred că se vor găsi cele mai potrivite măsuri

 • Guvernul va evalua în ce măsură și cum pot fi sprijinite IMM-urile care nu au resurse să reziste mult timp, dar și sectoare precum transportatorii care acum răsuflă mai greu

 • Se impune declararea stării de urgență? Dacă vă uitați la tv și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea, vă sfătuiesc să schimbați canalul. Luați sfaturile de la autorități.

  Criza economică

  Referitor la managementul crizei economice care se prefigurează, Klaus Iohannis a spus că în condițiile în care „este foarte clar că lumea se așteaptă la un recul în economie după ce se termină criza de coronavirus” - care ar putea interveni „poate deja în câteva săptămâni” - autoritățile, împreună cu mediul de afaceri, BNR și experți în economie pregătesc „un plan de măsuri, astfel încât reculul din economie să fie tratat foarte rapid”.
  „Guvernul va evalua cum pot fi sprijinite mai ales IMM-urile, care nu au resurse să reziste foarte mult”, dar „sectoare care suflă un pic mai greu, cum sunt transportatorii”, urmând ca la mijlocului anului să fie făcută o „evaluare foarte serioasă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22