Iohannis: OUG pe justiție a fost justificată de o situație excepțională creată de PSD

Laurentiu Gheorghe | 12.01.2021

Președintele Iohannis a justificat OUG-ul care amână impunerea completurilor de 3 judecători la curțile de apel prin situația excepțională care risca să blocheze actul de justiție.

Pe aceeași temă

„A fost o situație excepțională creată de PSD. În ultimele luni de mandat parlamentul nu a mai funcționat și nu a modificat acea lege, și cineva trebuia să o facă. Nu puteam sta să vedem cum intră în vigoare acea prevedere. Guvernul a adoptat în mod corect acea OUG. Dar acum, cu noul Parlament, nu vor mai exista aceste excepții. Nu se vor mai găsi motivații, a fost ultima”, a declarat marți Iohannis.

Guvernul a argumentat necesitatea unei Ordonanțe de Urgență prin faptul că „schemele de personal ale instanțelor judecătorești sunt subdimensionate, iar aplicarea deciziei privind completurile de 3 judecători ar putea să pună în dificultate funcționarea sistemului judiciar în ansamblu”.

Disouta este generată de un referendum referitor la acest aspect care a avut loc în 2019 – în același timp cu alegerile europarlamentare – susținut fiind și de președintele Klaus Iohannis, dar și de partide precum PNL sau USR PLUS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22