Iohannis: Pe 26 mai nu mai lăsați PSD că decidă în locul vostru. Nu irosiți dreptul la vot!

Laurentiu Gheorghe | 22.05.2019

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri că PSD încearcă să boicoteze referendumul. De asemenea, rezultatele acestor alegeri vor genera schimbări în spațiu politic.

Pe aceeași temă

Președintele Iohannis a mai spus că în cazul în care i s-ar retrage sprijinul politic premierului Viorica Dăncilă nu va numi un premier de la PSD. Despre candidatura lui Dragnea la alegerile prezidențiale, a spus că „tot ce lipsește este ca infractor condamnat pentru fraudarea referendumului să fie candidat la președinție”

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

 • PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum. PSD face ce știe să facă: încearcă să boicoteze acest vot. Vedem cum activiști, oameni din conducere, umblă peste tot prin țară să explice oamenilor cum că referendumul nu e important, ba chiar umblă pe la județe, pe la primării, ca oamenii nici să nu voteze.

 • E jalnică această încercare. Ba mai mult, PSD încearcă și instituțional să blocheze votul. A dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul. Pentru prima dată în istorie, CNA a refuzat sa acorde timpi de antenă pentru referendum. Nici nu au vrut sa ia in discutie chestiunea. Mi-au spus sa ma descurc cu partidele. Când le-am trimis o solicitare, un clip în care eu îi încurajez pe cetățeni să participe, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie. E jalnic!

 • Românii nu trebuie să se teamă. Și dacă vor românii să știe de ce vor fi feriți dacă votează, să se uite la ce s-a întâmplat în campanie. Și la Topoloveni, simpli votanți au fost pur și simplu arestați pe loc, duși la poliție. Orașul Târgoviște a fost închis pentru că PSD-iștii au vrut liniște ca să-și facă campania.

 • Dreptul la vot e un drept câștigat de români prin sacrificiul suprem. Români, nu irosiți dreptul la vot. Mergeți și votați, nu vă poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeți fiindcă dreptul al vot e al vostru și pe 26 mai puterea e la voi. Mergeți și decideți, nu lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru.

 • Dăncilă și Dragnea spun că merg la referendum. Cum vă explicați? E tipicul PSD de a lucra cu dublă măsură, ca să pară democrați. Unii merg la Bruxelles se laudă că sunt europeni, iar în campanie au acțiuni duplicitare ale PSD.

Răspunsurile la întrebările jurnaliștilor:

 • Mă bucură că sunt PSD-iști care se trezesc și văd că conducerea lui Dragnea e toxică și pentru PSD.

 • Despre anunțul lui Dragnea privind eventuala candidatură la prezidențiale: Nu cred că se va anunța mare brânză duminică seară pentru că vor pierde alegerile.

 • Atât ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la președinție.

 • Cred că niciodată nu se face prea multă reclamă pentru participarea la vot. Am văzut în ultimii ani că nu e cea mai bună participare la vot.

 • Despre atitudinea lui Dăncilă pentru remanierea simplă în loc de restructurare: Abordarea premierului mi se pare cea corectă.

 • Despre rechemarea lui George Maior din SUA: Se va discuta după alegeri, nu suntem preocupați acum de acest subiect.

 • Rezultatele alegerilor vor genera schimbări în spațiul politic

 • PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine pentru funcția de prim-ministru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22