Iohannis: PNL trebuie să fie pregătit să preia guvernarea în orice moment

Laurentiu Gheorghe | 15.09.2019

Președintele Klaus Iohannis a continuat atacurile la adresa guvernării actuale: „PSD a produs cea mai păguboasă, dezastruoasă guvernare de la Revoluție încoace. Rușine!”

Pe aceeași temă

Prezent la Școala de Vară a TNL, Iohannis le-a transmis liberalilor să fie prgătiți să preia guvernarea în orice moment și să răspundă la așteptările pe care le au oamenii de la PNL. În plus trebuie să demonstreze că nu toți politicienii sunt la fel ca restabilească încrederea în clasa politică.

„PSD a produs cea mai păguboasă, dezastruoasă guvernare de la Revoluție încoace. Rușine!”, a spus Iohannis, de la tribuna reuniunii regionale a PNL, organizată la Constanța.

„În acești ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituționale pentru a bloca legi, măsuri catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat în 26 mai pentru ca românii să își facă auzită vocea la urne și au făcut-o. Atunci, pe 26 mai, a fost un punct de cotitură. Votul la referendum a arătat că românii îi sancționează pe PSD-iști pentru drumul pe care vor să conducă țara și în același timp dând votul de încredere pentru cei care i-au apărat de guvernarea toxică. Aceștia fiind voi și cu mine”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat însă că „PSD, cu orice alt chip va apărea în fața oamenilor, rămâne un pericol pentru români”. „Lupta nu este nici pe departe încheiată”, a spus el, precizând că „îndepărtarea PSD definitiv de la putere se produce în timp, doar prin vot”.

Sunt convins de un lucru: prezidentiale, locale și parlamentare le câștigăm împreună”, le-a transmis Iohannis liberalilor.

Liderul PNL, Ludovic Orban, prezentat ca viitor premier al Guvernului condus de PNL, a spus că liberalii nu mai trebuie să imite PSD să scoată din joben ordonanțe de urgență fără analize și studiu de impact.

„Trebuie să ne pregătim pentru guvernare și suntem pregătiți pentru guvernare. Trebuie, în schimb, să facem lucrul acesta cu trudă, cu smerenie față de cetățenii noștri, cu atenție la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluție posibilă, astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a spus el.

„Să nu cumva să cădem și noi în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanțe de urgență peste ordonanțe de urgență fără niciun fel de fundamentare, fără niciun fel de analiză, fără niciun fel de studiu de impact, care să provoace consecințele dezastruoase pe care le-au provocat marea majoritate a ordonanțelor de urgență scoase de guvernarea care a trecut. PNL este un partid serios, este un partid puternic ancorat cu rădăcini, atât în istoria României, cât și cu rădăcini în societatea românească”, a completat Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22