IOHANNIS PRESEDINTE Prima vizita externa in Republica Moldova, pe 22-23 ianuarie

P.c. | 25.12.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, va efectua prima sa vizita externa in Republica Moldova, pe 22-23 ianuarie 2015, conform unei informatii transmise de secretarul general al Aparatului presedintelui Rep. Moldova, Ion Paduraru, informatie confirmata ulterior si de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Tatiana Niculescu Bran, relateaza Hotnews.
 
 
Potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale, programul vizitei presedintelui Klaus Iohannis in Republica Moldova nu este inca definitivat, dar perioada vizitei este cea mentionata de presa moldoveana, si anume 22-23 ianuarie 2015.
 
 
Secretarul general al Aparatului presedintelui Rep. Moldova, Ion Paduraru, a declarat ca presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu omologul sau, Nicolae Timofti, dar si cu viitorul premier, daca pana atunci va fi constituit noul Guvern, potrivit jurnaltv.md.
 
 
Seful statului roman va avea intrevederi si cu liderii formatiunilor politice din Republica Moldova si va tine un discurs public la una dintre universitatile din Moldova.
 
***
 
Presedintele Klaus Iohannis s-a aflat pe 28 noiembrie, intr-o vizita privata, la Chisinau, impreuna cu Mihai Razvan Ungureanu si Vasile Blaga, el fiind la acea vreme presedinte ales, Traian Basescu aflandu-se inca in timpul mandatului in exercitiu de sef al statului.
 
 
Klaus Iohannis a sustinut, atunci, o conferinta de presa comuna cu presedintele PLDM, fostul premier Vlad Filat.
 
 
 
 
"Pe 30 noiembrie, cetatenii Republicii Moldova au sansa sa aleaga un viitor european pentru tara lor, o schimbare in bine care se va resimti in viata de zi cu zi a fiecaruia. Orice solutie aleasa pe 30 noiembrie trebuie sa fie agreata de o majoritate a cetatenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenati in aceasta campanie electorala sa nu creeze ciocniri de interese intre diferitele comunitati din interiorul statului si sa se concentreze pe prezentarea unor proiecte care sa raspunda nevoilor cetatenilor Republicii Moldova. Am speranta ca cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european, fac apel cu precadere si la cei cu cetatenie romana", a declarat Iohannis.
 
El a mentionat ca "Romania a avut sansa istorica de a deveni parte a comunitatii europene".
 
Iohannis a mentionat ca "nu exista o alta tara decat Republica Moldova care este atat de importanta pentru noi, romanii, pentru Romania, pentru relatiile externe ale Romaniei".
 
"Romania cu siguranta are o datorie de necontestat fata de Republica Moldova: constituirea unui spatiu comun de democratie, stabilitate si prosperitate pentru cetatenii romani si moldoveni. Iar unul dintre obiectivele principale ale politicii externe este sustinerea in cel mai clar mod cu putinta a parcursului european al Republicii Moldova", a mai precizat Iohannis.
 
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22