Iohannis: PSD, adică Dragnea, nu mai este un partener de discuție, decât instituțional

Redactia | 04.05.2018

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că prin felul în care a procedat în ultima vreme, PSD, mai exact Liviu Dragnea nu mai poate fi un „partener de discuție”. Toate relațiile obligatorii pentru funcționarea statului vor fi de acum înainte la nivel instituțional.

Pe aceeași temă

 

 

"Să nu confundam lucrurile. Nu ne întâlnim pentru ca suntem prieteni sau ne simpatizăm. Ne întâlnim când discuțiile instituționale trebuie sa aibă loc. Nu putem să nu conducem Romania. Oamenii de stat trebuie sa aibă puterea să treacă peste animozitățile politice. Discuțiile dintre mine și guvern sau cu reprezentanți ai parlamentului vor fi discuțiile instituționale. Alte discuții, informale sau de armonizare, nu vor mai exista. PSD, mai concret Dragnea, prin felul în care a procedat în ultima vreme, nu mai prezintă pentru mine un partener de discuție altfel decât strict instituțional" a declarat șeful statului jurnaliștilor, la Ruse.

 

Referitor la vizita premierului Dăncilă și a lui Dragnea în Israel, precum și declarațiile precum că România își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, evenimente după care de altfel, președintele i-a solicitat demisia premierului Dăncilă, Iohannis a lăsat să se înțeleagă că guvern sau PSD înseamnă de fapt Liviu Dragnea.

 

Iohannis a mai dezvăluit că premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a contactat telefonic, înainte de vizita efectuată de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă la Ierusalim. El a subliniat că nu trebuie stricată bunele relații dintre România și Israel pentru interesele unor politicieni „care nu au înțeles care e rostul lor”.

 

"Guvernul nu trebuia să se apuce de o temă care e a președintelui fără să discute cu președintele. Greșeala a fost făcută. Trebuie să o reparăm. România nu are niciun interes să își strice relațiile foarte bune spre exemplu cu Israelul pentru niște politicieni care nu au inteles care e rostul lor. Unii care s-au considerat un pic mai importanți au fugit la TV și au vorbit despre acest memorandum", a spus președintele.

 

Președintele Iohannis a mai spus că nu Viorica Dăncilă este cea care decide, ci Liviu Dragnea. „Nu doamna Dăncilă a atacat BNR, ci Dragnea a făcut-o”, ceea ce practic înseamnă că Dăncilă nu e decât un simplu executant.

 

Pentru președinte întâlnirea dintre guvernatorul BNR Mugur Isărescu și premierul Dăncilă în biroul lui Dragnea de la Camera Deputaților este „ciudată”. „În realitate dorința mea a fost să îi aduc la aceeași masă pe cei care au avut niște neînțelegeri. Nu doamna Dăncilă a atacat BNR, ci Dragnea a făcut-o. Faptul că prin implicarea mea s-au întâlnit, dacă el crede că a a facut mediere e bine și așa, important e că s-au întâlnit" a spus râzând Iohannis.

 

Klaus Iohannis a mai afirmat vineri că nu dorește să ia „partea unuia sau altuia” în scandalul declanșat de acuzațiile pe care Dragoș Pătraru i le-a adus șefei televiziunii publice, Doina Gradea, afirmând însă că „cel mai important mesaj e să nu se bage politicul în TVR”.

 

„E foarte rău că s-a ajuns aici, să se acuze unii pe alții. Nu vreau să iau partea nimănui”, a spus Iohannis, care se află la Ruse, unde participă șa Reuniunea informală la nivel de șef de stat Bulgaria-Austria-România.

 

„Cred că jurnaliștii trebuie lăsați să își facă treaba. Dacă vorbim de TVR, cel mai important mesaj e să nu se bage politicul în TVR”, a subliniat Iohannis.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22