Iohannis respinge criticile sefei UNJR: Eu nu reprezint doar statul ci si societatea

Vlad Toma | 07.10.2016

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a respins astazi criticile Danei Garbovan, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor, care a afirmat ca interesul punctual al presedintelui pentru anumite dosare investigate de justitia romana ar fi nefiresc.

Pe aceeași temă

 

''Eu nu reprezint doar statul roman, ci si societatea romaneasca. Eu sunt mediator intre stat si societate. Pe mine ma intereseaza ca toate institutiile statului sa functioneze foarte bine'', a afirmat presedintele, citat de Hotnews, aratand de asemenea ca vede declaratiile sefei UNJR ''in nota campaniei pentru Consiliul Superior al Magistraturii''.

 

Iohannis a criticat ieri faptul ca mai multe dosare importante, cum ar fi cele legate de mineriade si de Revolutia din decembrie 1989, nu sunt inca rezolvate, dupa ani de zile de la aceste evenimente: “Avem dosare vechi, unele extrem de vechi”, a spus presedintele, aratand ca “este inacceptabil sa stam noi si sa nu stim ce s-a intamplat la mineriade si la Revolutie... Vorbesc de oameni care au incalcat legea, nu de o vina istorica. Nu este treaba istoricilor inca, este a procurorilor”.

 

Presedintele a mai afirmat ca persoanele care au gresit trebuie sa plateasca si a cerut ca cercetarile diferitelor cauze care ajung in justitie sa se faca mai rapid: "Acolo unde nu sunt infractiuni, unde sunt delatiuni comise sa se restabileasca adevarul in privinta persoanelor acuzate", a mai spus Iohannis.

 

Dana Garbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), a criticat declaratiile presedintelui, afirmand ca "daca este vorba de dosare punctuale, este o chestiune absolut nefireasca" ca presedintele sa faca astfel de comentarii, fiind semnul unei mentalitati gresite legate de raportarea puterilor statului la procurori, a transmis ieri Mediafax.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22